Kvarnen & Kvarnmagasinet

Kvarn och magasin

kvarnskrift
Sturkö Kvarn och tomten ”kvarnberget” ägs av Sturkö Samhällsförening. Kvarnen stod färdig 1901, uppförd av den driftige mångsysslaren Anton Månsson, Kullen, på en kraftig fot av granit och med en stomme av skeppsmaster som Örlogsvarvet kasserat för att de var för korta. Kvarnen var i drift fram till 1964, från 1930-talet med motordrift istället för vingdrift. Därefter vidtog ett 20-årigt förfall.
kvarnmagasin

1982 beslutade Samhällsföreningen, på Sixten Wideblads initiativ, att rädda kvarnen. Man samlade in pengar och köpte kvarnen av dåvarande ägaren Tommy Rundgren. En bred uppslutning, outtröttligt ideellt arbete, generösa gåvor från privatpersoner, föreningar och företag samt bidrag från kommun och länsarbetsnämnd, gjorde att man 1986 kunde återinviga en helrenoverad kvarn, med ny kupol och nya vingar, samt ett nyrenoverat, ändamålsenligt inrett kvarnmagasin. Om du vill veta mer om Kullens Kvarn på Sturkö, kan du köpa denna skrift som finns till försäljning i kvarnen.
dukat_kvarnmagasin
Kvarnmagasinet kan hyras av föreningar och privatpersoner för sammankomster, möten och fester (lokalen är lämplig för max 50 personer).

Priser:
Sammankomst/möte (3h) 400 kr,

fest/hel kväll (13:00-11:00) 600 kr
Lokalen uthyres endast till medlemmar ( medlemsavgift 190kr/240kr per år)

Kvarnens besökare hänvisas att parkera på den uppgrusade parkeringsplatsen efter kvarnen och kvarnmagasinet på vänster sida, på motsatta sidan av skolans matsal. Denna parkering tillhör Handelsträdgärden men får nyttjas av Kvarnens besökare. Vi är mycket tacksamma mot Handelsträdgården för detta och önskar dem lycka till. Vi ber alla ta hänsyn till att bilar och besökare till Handelsträdgården ges god plats att komma dit och därifrån. Det bör därför undvikas att parkera innan kvarnen då detta försvårar ett möte, speciellt med en lastbil som kommer ut från Handelsträdgården.

Vid intresse ring eller skicka SMS till Malin Söderquist 0768/261060 eller maila.

Betalning sker till Samhällsföreningen bankgiro konto 189-1027.

Bokning / reservation kan även ske i formuläret nedan. Markera aktuella datum fyll i din information och skicka in formuläret så kontaktar vi dig.

 

Kalendern laddas...
captcha

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.